❗❗❗❗❗❗
Vážení občania, priatelia a známy!

Južnú Moravu vo štvrtok večer zasiahla ničivá búrka a tornádo. Ľudia od rána doslova makajú, aby si opravili aspoň strechy a dúfajú, že nepríde dážď. U iných domy už zrejme opraviť nepôjde vôbec.
Na pomoc susedom na južnej Morave, ktorých vo štvrtok náhle zasiahlo ničivé tornádo, organizuje nezisková organizácia Tolerancia a Solidaritas zbierku. Momentálne najviac potrebujú deky, minerálnu vodu a trvanlivé potraviny. A možných z finančných darov budeme zabezpečovať horeuvedené sortimenty.
Ničivé tornádo na Morave zasiahlo nielen našich susedov, ale všetkých nás, ktorým ich situácia nie je ľahostajná . Búrky a tornádo zničili domovy, zanechali po sebe obete na životoch aj desiatky zranených. Pomôžme rodinám v ťažkej situácií čím skôr.
Pred 15 rokmi viem a sa na to živo pamätám, že ľudia nám pomohli zo širokého okolia, a nikdy nevieme kedy budeme potrebovať ďalšiu pomoc.

Vaše dary môžete odovzdať od pondelka do piatku od 7.00 do 17.00 a v sobotu od 7.00 do 12.00 v administratívnej budove Tolerancia n.o. .

O zbierke Vás budeme priebežne a každý deň informovať na facebookovej stránke Tolerancia , na webovej stránke www.toleranciano.sk a na webovej stránke www.onkormanyzat.sk .
Kontakt:
Zdravotno – sociálne centrum Sv. Alžbety, 925 42 Trstice, č.d. 659, Slovensko
Tel.:+421908766758, 031/7782436
Email: office@toleranciano.sk
Vaše dary odovzdáme osobne !

„Ľudská pomoc v núdzi neobohacuje len toho, kto ju dostáva, ale aj toho, kto ju poskytuje.“ / Václav Havel /

ĎAKUJEME !
JUDr. Juhos Ferenc

Čo potrebujú:

-minerálky, energetické nápoje

-plachty na zastrešenie

-rukavice

-reflexné vesty

-náplaste a obväzy

-svietidlá a batérie do nich

-vedrá na suť a iný stavebný materiál

 

❗❗❗❗❗❗❗
Tisztelt lakosok, tisztelet ismerősök, tisztelt segíteni akarók !

Csütörtökön a vihar és a tornádó Dél-Morvaországban, Hodonín és Břeclav járásokban pusztított. A katasztrófa által leginkább sújtott községek Lužice, Mikulčice, Moravská Nová Ves és Hru
šky. Nagyon sok ember maradt fedél és remény nélkül.
A Tolerancia és a Solidaritas nonprofit szervezetek gyűjtést szervez a bajba jutottak részére. Jelenleg takarókra, ásványvízre és tartósított élelmiszerre van a legnagyobb szükség. Az esetlegesen befolyt pénzadományokat is jelenleg ezen dolgok megvételére fordítjuk.
Kérjük önöket, hogy aki tud segítsen a bajba jutott községeken, közösségeken.
Tudom és tudjuk nagyon jól, hogy 15 évvel ezelőtti tavaszon mi szorultunk segítségre , és nagyon , de nagyon sokan segítettek a szélrózsa minden irányából, és sohasem tudjuk mikor szorulhatunk mi is újra segítségre.

Adományaikat hétfőtől péntekig reggel 7 órától délután 5 óráig, szombaton pedig reggel 7 órától 12 óráig a Tolerancia irodaházában adhatják át.

Az adománygyűjtésről bővebb tájékoztatást a Tolerancia facebook oldalán, a www.toleranciano.sk és a www.onkormanyzat.sk oldalán közlünk. Naponta közzétesszük a befolyt adományok mennyiségét !
Elérhetőség:
Szent Erzsébet egészségügyi és szociális központ, 925 42 Nádszeg, h.sz. 659, Szlovákia tel.:+421908766758, 031/7782436
Email: office@toleranciano.sk
Az összegyűlt adományokat személyesen szállítjuk a helyszínre, ahogy tettük ezt Vezyeny, Vásárosnamény vagy Devecser esetében.

Azért vagyunk a földön, hogy segítsünk egymásnak. Különben mi lenne velünk? /Giorgio Pressburger/

KÖSZÖNJÜK !
JUDr. Juhos Ferenc

Amire szükség van:

-ásványvíz, energiaitalok

-fóliák, ponyvák

– munkavédelmi kesztyűk

– reflex melények

– kötszerek

-elemlámpák és elemek

-múanyag vödrök az építési hulladékra

 

Előző cikk„Ezt szeretet nélkül nem lehet csinálni” – 18 éves a nádszegi hospice
Következő cikkMa Lužice községben jártunk
Juhos Ferenc
Tisztelt olvasók! Nagyon jól tudom, és ide Pintér Béla gondolatát hívom segítségül: „..hogy könnyű azon az úton járni, amin más is járt. Könnyű mosolyogni, ha visszanevetnek rád. Könnyű letenni a lantot csendesen. Indulj el, vállald a kihívásokat, fogadj el mindent, ne csak a könnyű dolgokat. Indulj el, s az éjszakák után, fényes nappal virrad rád. Indulj el, ne mondd, hogy messze még a cél, hogy eltűnt végleg szíved mélyéről a remény.” Ezzel a Pintér Béla gondolattal indulunk el. Az embernek hiába van több évtizedes tapasztalata az önkormányzás terén, minden nap új és új dolgok , lehetőségek várnak ránk. Nagyon régen volt már az 1989 –es esztendő, a változások esztendeje. Az elmúlt majd 30 esztendendő sok mindent adott, sok mindenre megtanított. Ebből 26 esztendő a változás után és 3 év a változás előtt önkormányzati szerepkörben. Három év ,,sima,, képviselőség, négy év képviselőként polgármesterhelyettes és utána 22 év polgármesterkedés. Közben tapasztalatokra tettem szert a szociális és egészségügyi ellátás terén. Rengeteg rászoruló emberrel találkoztam és sok esetben ott voltam a halállál küzdő beteg ágyánál. Nagyon szép 30 év , mertsokkal több volt benne a napsütés mint a borús nap. Egyszer minden véget ér csak nem mindegy milyen emlékek maradnak. Maradnak a szép emlékek és marad minden pillanat amelynek maradni kell. Maradnak a szemünk előtt fel –fel bukkanó néha megrázó képek. Nem bánkódom, hogy vége lett, örülök, hogy megtörtént. Azért, hogy a számok ne tévesszenek meg senkit, az elmúlt több mint két év a Galánta-i járásási hivatalhoz kötődik. Mondhatok bármit, de nem tudok és nem is akarok teljesen elaszakadni az önkormányzatoktól és az őket terhelő gondoktól. Ebben szeretnék és többedmagammal szeretnénk segíteni ezzel a próbálkozással is. Mindig a mából indulunk a holnap felé, de csak holnap tudunk visszatekinteni a mára. A napok, az évek pedig csak múlnak és múlnak, az élet rövidülésével a tapasztalatok pedig sokasodnak. Az elmúlt több mint 30 esztendőben bejárt út tapasztalatai remélem segítségül lehetnek másoknak is. Ezekkel a gondolatokkal kívánom mindenkinek, hogy az egésszség az egyik a szerencse pedig mindig a másik kezüket szórítsa és így együtt járják minden nap a világot. Tisztelettel Juhos Ferenc