Váratlanul elhunyt Stanislav Lieskovský, a DAC egykori játékosa és edzője

0
438

Ötvennégy éves korában elhunyt a DAC egykori játékosa és edzője, Stanislav Lieskovský – tudatta weboldalán a futballklub.

Váratlanul elhunyt Stanislav Lieskovský, a DAC egykori játékosa és edzője
Stanislav Lieskovský – Forrás: Fcdac.sk
Stanislav Lieskovský (1964. november 5 – 2018. december 9.) szülővárosában, Vágbesztercén kedzett futballozni, ahonnan 1985-ben a prágai Spartához igazolt. A vörösökkel négy év során kétszeres csehszlovák bajnok és csehszlovák kupagyőztes lett.

1989 tavaszán lett a DAC játékosa, 1993-ig maradt Dunaszerdahelyen, egy éves (1991-92) izraeli kitérővel a Beitar Jeruzsálemnél. A csapat színeiben 58 élvonalbeli mérkőzést játszott, két gólt szerzett.

Később a HFC Homonna, FC Nyitra, Švarc Benešov, 1. FK Příbram, ZTS Dubnica csapataiban szerepelt. Pályafutását német és osztrák klubokban folytatta. A Csallóközben telepedett le, edzőként többször is visszatért a DAC kötelékeibe. Dolgozott az utánpótlásnál, a 2006/2007-es szezonban pedig az A-csapat segédedzője volt.

Lieskovský a világ különböző országaiban vállalt edzői munkát, legutóbb Kinshasában, a Kongói Demokratikus Köztársaság fővárosában. Az afrikai országban idén ősszel a második vonalban kezdett dolgozni vezetőedzőként. Az Fcdac.sk értesülései szerint épp ott kapott néhány hete maláriát, aminek következtében tegnap, december 9-én este váratlanul elhunyt. Temetéséről később intézkednek.

Forrás : parameter.sk – (fcdac.sk)

Előző cikkFelhívás a kérvények leadásására a támogatások megitélésére
Következő cikkINFORMÁCIÓ A Szlovák Köztársaság Alkotmánybíróságának döntésével kapcsolatban a mezőgazdasági földek tulajdonjogának megszerzését szabályozó a 140/2014T.t. számú törvényt illetően
Tisztelt olvasók! Nagyon jól tudom, és ide Pintér Béla gondolatát hívom segítségül: „..hogy könnyű azon az úton járni, amin más is járt. Könnyű mosolyogni, ha visszanevetnek rád. Könnyű letenni a lantot csendesen. Indulj el, vállald a kihívásokat, fogadj el mindent, ne csak a könnyű dolgokat. Indulj el, s az éjszakák után, fényes nappal virrad rád. Indulj el, ne mondd, hogy messze még a cél, hogy eltűnt végleg szíved mélyéről a remény.” Ezzel a Pintér Béla gondolattal indulunk el. Az embernek hiába van több évtizedes tapasztalata az önkormányzás terén, minden nap új és új dolgok , lehetőségek várnak ránk. Nagyon régen volt már az 1989 –es esztendő, a változások esztendeje. Az elmúlt majd 30 esztendendő sok mindent adott, sok mindenre megtanított. Ebből 26 esztendő a változás után és 3 év a változás előtt önkormányzati szerepkörben. Három év ,,sima,, képviselőség, négy év képviselőként polgármesterhelyettes és utána 22 év polgármesterkedés. Közben tapasztalatokra tettem szert a szociális és egészségügyi ellátás terén. Rengeteg rászoruló emberrel találkoztam és sok esetben ott voltam a halállál küzdő beteg ágyánál. Nagyon szép 30 év , mertsokkal több volt benne a napsütés mint a borús nap. Egyszer minden véget ér csak nem mindegy milyen emlékek maradnak. Maradnak a szép emlékek és marad minden pillanat amelynek maradni kell. Maradnak a szemünk előtt fel –fel bukkanó néha megrázó képek. Nem bánkódom, hogy vége lett, örülök, hogy megtörtént. Azért, hogy a számok ne tévesszenek meg senkit, az elmúlt több mint két év a Galánta-i járásási hivatalhoz kötődik. Mondhatok bármit, de nem tudok és nem is akarok teljesen elaszakadni az önkormányzatoktól és az őket terhelő gondoktól. Ebben szeretnék és többedmagammal szeretnénk segíteni ezzel a próbálkozással is. Mindig a mából indulunk a holnap felé, de csak holnap tudunk visszatekinteni a mára. A napok, az évek pedig csak múlnak és múlnak, az élet rövidülésével a tapasztalatok pedig sokasodnak. Az elmúlt több mint 30 esztendőben bejárt út tapasztalatai remélem segítségül lehetnek másoknak is. Ezekkel a gondolatokkal kívánom mindenkinek, hogy az egésszség az egyik a szerencse pedig mindig a másik kezüket szórítsa és így együtt járják minden nap a világot. Tisztelettel Juhos Ferenc