Harmadik alkalommal találkoztak a veterán focisták tegnan délután /szeptember 4-én/ a Nádszeg-i a focipályán. Mátyusföld, Csallóköz , Nemeócsa, Kelen SC Budapest és a Videoton ,,veteránjai,, mérkőztek meg egymással.
A mérkőzéseket az egykori UEFA bíró Rudolf Líška és társai Pogány Juraj és Vladimír Randa vezették. A kommentátor pedig Peter Tomič volt.
A kupákat Pecze Károly egykori DAC edző adta át, és az MLSZ -t Dr. Végh Lajos és Szabó ANIKÓ képviselte.
Kiélezett mérkőzések , látványos gólok, még látványosabb kapusbravúrok, kihagyott hétméteresek, kiváló egyéni teljesítmények és remek küzdelem jellemezte a délutánt. Sikerült először legyőznünk a Videotont, egy kiélezett mérkőzésen, amelyen már 4:1-re is vezetttünk, azután 6:5-re a Videoton , de a végeredmény 9:8 lett a javunkra. Rendes játékidőben egyik csapattól sem szenvedtünk vereséget, de a büntetőrúgásokkal 2x alulmaradtunk, de így is a remek második helyen végeztünk.
Talán egy kis vigaszdíj, hogy a legtöbbször, 13x sikerült betalálnom az ellenfelek kapujába.
A legjobb játékos Borostyán Csaba Videoton, és a legjobb kapus pedig Marton Roland Nemesócsa.
Eredményeink:
Mátyusföld – Kelen SC Budapest 6 : 6
büntetőkkel 1:2, pedig már 5:1-re vezettünk.
Nemesócsa – Mátyusföld 2 : 2
büntetőkkel 2:1, pedig az utolsó percig 2:1-re vezettünk.
Mátyusföld – Csallóköz 6 :4
Mátyusföld – Videoton 9 : 8
A torna végeredménye:
1. Nemesócsa
2. Mátyusföld
3. Kelen SC Budapest
4. Videoton
5. Csallóköz
A torna kezdetén volt egy hatalmas meglepetés.
Tudtam, hogy Gombos Rudi bácsi a mai napon tölti be 100. születésnapját. A családdal való megbeszélés után 12,30 órakor kijöttek vele együtt a torna kezdetére, és a ,, Nem csak a húszéveseké a világ,, örökzöld sláger dallamai közepette a csapatok hatalmas tapssal köszöntötték. Mi is külön készültün erre a nem mindennapi pillanatra, és a focihoz illő módon köszöntöttük, és ő is biztató szavakkal köszöntötte a csapatokat.
ISTEN ÉLTESSE SOKÁIG !
Végül köszönöm a támogatók, a szervezők és a sportszervezet elnökének a segítségét.
Előző cikkA 100 év az 100 év- beszélgetés a 100 éves Gombos Rudi bácsival
Következő cikkHétfőtől már csak négy járás lesz zöld besorolású, egyik a Dunaszerdahelyi
Juhos Ferenc
Tisztelt olvasók! Nagyon jól tudom, és ide Pintér Béla gondolatát hívom segítségül: „..hogy könnyű azon az úton járni, amin más is járt. Könnyű mosolyogni, ha visszanevetnek rád. Könnyű letenni a lantot csendesen. Indulj el, vállald a kihívásokat, fogadj el mindent, ne csak a könnyű dolgokat. Indulj el, s az éjszakák után, fényes nappal virrad rád. Indulj el, ne mondd, hogy messze még a cél, hogy eltűnt végleg szíved mélyéről a remény.” Ezzel a Pintér Béla gondolattal indulunk el. Az embernek hiába van több évtizedes tapasztalata az önkormányzás terén, minden nap új és új dolgok , lehetőségek várnak ránk. Nagyon régen volt már az 1989 –es esztendő, a változások esztendeje. Az elmúlt majd 30 esztendendő sok mindent adott, sok mindenre megtanított. Ebből 26 esztendő a változás után és 3 év a változás előtt önkormányzati szerepkörben. Három év ,,sima,, képviselőség, négy év képviselőként polgármesterhelyettes és utána 22 év polgármesterkedés. Közben tapasztalatokra tettem szert a szociális és egészségügyi ellátás terén. Rengeteg rászoruló emberrel találkoztam és sok esetben ott voltam a halállál küzdő beteg ágyánál. Nagyon szép 30 év , mertsokkal több volt benne a napsütés mint a borús nap. Egyszer minden véget ér csak nem mindegy milyen emlékek maradnak. Maradnak a szép emlékek és marad minden pillanat amelynek maradni kell. Maradnak a szemünk előtt fel –fel bukkanó néha megrázó képek. Nem bánkódom, hogy vége lett, örülök, hogy megtörtént. Azért, hogy a számok ne tévesszenek meg senkit, az elmúlt több mint két év a Galánta-i járásási hivatalhoz kötődik. Mondhatok bármit, de nem tudok és nem is akarok teljesen elaszakadni az önkormányzatoktól és az őket terhelő gondoktól. Ebben szeretnék és többedmagammal szeretnénk segíteni ezzel a próbálkozással is. Mindig a mából indulunk a holnap felé, de csak holnap tudunk visszatekinteni a mára. A napok, az évek pedig csak múlnak és múlnak, az élet rövidülésével a tapasztalatok pedig sokasodnak. Az elmúlt több mint 30 esztendőben bejárt út tapasztalatai remélem segítségül lehetnek másoknak is. Ezekkel a gondolatokkal kívánom mindenkinek, hogy az egésszség az egyik a szerencse pedig mindig a másik kezüket szórítsa és így együtt járják minden nap a világot. Tisztelettel Juhos Ferenc