Kicsit másképp- Beszélgetés Nógrádi Györggyel és Benkő Tiborral- 59. adás

0
148

,Ha nem szólnak a fegyverek, akkor is folyamatosan készen kell álni. Mindig rendelkezésre kell álni az országnak a béke a biztonság megteremtése és fenntartása érdekébe. ” ,, Ha békét akarsz, képesnek kell lenned annak megőrzésére, megvédésére.!”- mondja vendégem Benkő Tibor volt honvédelmi miniszter.

,,Itt a lényeg az, hogy a világháborút elhárítani, ami ma nem olyan egyszerű mint amilyennek tűnt tíz vagy húsz évvel ezelőtt.” ,,Békét kívánok, stabil kórmányt kívánok Szlovákiába, jó Visegrádi együttműködést, ezen belül jó magyar szlovák együttműködést és kívánom, hogy az itt élő Magyarok találják meg számításaikat a mai Szlovákiában is. ” felytette ki véleményét és adta át üzenetét Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az itt élő embereknek.

Fogadják adásunkat sok szeretettel!

Előző cikkKicsit másképp- Beszélgetés Makki Lajossal- 4. rész – 58. adás
Következő cikkMeghívó- Beszélgető est Gundel Takács Gáborral
Juhos Ferenc
Tisztelt olvasók! Nagyon jól tudom, és ide Pintér Béla gondolatát hívom segítségül: „..hogy könnyű azon az úton járni, amin más is járt. Könnyű mosolyogni, ha visszanevetnek rád. Könnyű letenni a lantot csendesen. Indulj el, vállald a kihívásokat, fogadj el mindent, ne csak a könnyű dolgokat. Indulj el, s az éjszakák után, fényes nappal virrad rád. Indulj el, ne mondd, hogy messze még a cél, hogy eltűnt végleg szíved mélyéről a remény.” Ezzel a Pintér Béla gondolattal indulunk el. Az embernek hiába van több évtizedes tapasztalata az önkormányzás terén, minden nap új és új dolgok , lehetőségek várnak ránk. Nagyon régen volt már az 1989 –es esztendő, a változások esztendeje. Az elmúlt majd 30 esztendendő sok mindent adott, sok mindenre megtanított. Ebből 26 esztendő a változás után és 3 év a változás előtt önkormányzati szerepkörben. Három év ,,sima,, képviselőség, négy év képviselőként polgármesterhelyettes és utána 22 év polgármesterkedés. Közben tapasztalatokra tettem szert a szociális és egészségügyi ellátás terén. Rengeteg rászoruló emberrel találkoztam és sok esetben ott voltam a halállál küzdő beteg ágyánál. Nagyon szép 30 év , mertsokkal több volt benne a napsütés mint a borús nap. Egyszer minden véget ér csak nem mindegy milyen emlékek maradnak. Maradnak a szép emlékek és marad minden pillanat amelynek maradni kell. Maradnak a szemünk előtt fel –fel bukkanó néha megrázó képek. Nem bánkódom, hogy vége lett, örülök, hogy megtörtént. Azért, hogy a számok ne tévesszenek meg senkit, az elmúlt több mint két év a Galánta-i járásási hivatalhoz kötődik. Mondhatok bármit, de nem tudok és nem is akarok teljesen elaszakadni az önkormányzatoktól és az őket terhelő gondoktól. Ebben szeretnék és többedmagammal szeretnénk segíteni ezzel a próbálkozással is. Mindig a mából indulunk a holnap felé, de csak holnap tudunk visszatekinteni a mára. A napok, az évek pedig csak múlnak és múlnak, az élet rövidülésével a tapasztalatok pedig sokasodnak. Az elmúlt több mint 30 esztendőben bejárt út tapasztalatai remélem segítségül lehetnek másoknak is. Ezekkel a gondolatokkal kívánom mindenkinek, hogy az egésszség az egyik a szerencse pedig mindig a másik kezüket szórítsa és így együtt járják minden nap a világot. Tisztelettel Juhos Ferenc