FELMÉRÉS: Élen Šefčovič, Mistrík és Čaputová, Bugár ötször annyi százalékon áll, mint Menyhárt

0
459

 

 

 

 

 

Az AKO közvélemény-kutató ügynökség legfrissebb felmérése szerint jelenleg a Smer jelöltje, Maroš Šefčovič a legerősebb államfőjelölt.

Maroš Šefčovič (Fotó: TASR)

 

A felmérés szerint a köztáraságielnök-választást február elején Maroš Šefčovič nyerte volna 18,2 százalékkal. A második helyen az ellenzék jelöltje, Robert Mistrík áll 15,8 százalékkal, a képzeletbeli dobogó legalsó fokára pedig Zuzana Čaputová került 14,7 százalékkal.

 

Az előző felmérésben harmadik helyen álló Štefan Harabin ezúttal lecsúszott a negyedik helyre (12,8 százalék).

 

Harabint Milan Krajniak követi 7,8 százalékkal, nem sokkal lemaradva pedig Bugár Béla (Híd) következik a hatodik helyen 7,4 százalékkal. Menyhárt József csaknem ötször kevesebb szavazatot kapott Bugárhoz képest – az MKP elnökjelöltje 1,5 százalékkal a 11. a népszerűségi listán.

Az AKO közvélemény-kutató ügynökség február 8. és 12 között készítette a felmérést ezer szavazásra jogosult állampolgár megkérdezésével.

 

A Focus közvélemény-kutató ügynökség által a Markíza felkérésére január végén készített felmérés eredményéhez képest Šefčovič 1,7 százalékkal erősödött. A népszerűségi listán Zuzana Čaputová ugrotta a legnagyobbat, ő ugyanis január végén még 9 százalékon állt, alig több mint egy héttel később azonban már 14,7 százalékot szerzett, ezzel pedig jelenleg ő a harmadik legnépszerűbb államfőjelölt.

 

A legutóbbi felméréshez képest Bugár népszerűsége 2,7 százalékkal csökkent, de még így is a hatodik helyen áll, Menyhárt 1,5 százaléka pedig stagnál.

 

 

Forrás :(TASR/para)

Előző cikkAlkotmánybíró-választás: egyetlen jelöltet sem választottak meg, csütörtökön jön az újabb szavazás!
Következő cikkFEBRUÁR 21. – AZ ANYANYELV NEMZETKÖZI NAPJA
Juhos Ferenc
Tisztelt olvasók! Nagyon jól tudom, és ide Pintér Béla gondolatát hívom segítségül: „..hogy könnyű azon az úton járni, amin más is járt. Könnyű mosolyogni, ha visszanevetnek rád. Könnyű letenni a lantot csendesen. Indulj el, vállald a kihívásokat, fogadj el mindent, ne csak a könnyű dolgokat. Indulj el, s az éjszakák után, fényes nappal virrad rád. Indulj el, ne mondd, hogy messze még a cél, hogy eltűnt végleg szíved mélyéről a remény.” Ezzel a Pintér Béla gondolattal indulunk el. Az embernek hiába van több évtizedes tapasztalata az önkormányzás terén, minden nap új és új dolgok , lehetőségek várnak ránk. Nagyon régen volt már az 1989 –es esztendő, a változások esztendeje. Az elmúlt majd 30 esztendendő sok mindent adott, sok mindenre megtanított. Ebből 26 esztendő a változás után és 3 év a változás előtt önkormányzati szerepkörben. Három év ,,sima,, képviselőség, négy év képviselőként polgármesterhelyettes és utána 22 év polgármesterkedés. Közben tapasztalatokra tettem szert a szociális és egészségügyi ellátás terén. Rengeteg rászoruló emberrel találkoztam és sok esetben ott voltam a halállál küzdő beteg ágyánál. Nagyon szép 30 év , mertsokkal több volt benne a napsütés mint a borús nap. Egyszer minden véget ér csak nem mindegy milyen emlékek maradnak. Maradnak a szép emlékek és marad minden pillanat amelynek maradni kell. Maradnak a szemünk előtt fel –fel bukkanó néha megrázó képek. Nem bánkódom, hogy vége lett, örülök, hogy megtörtént. Azért, hogy a számok ne tévesszenek meg senkit, az elmúlt több mint két év a Galánta-i járásási hivatalhoz kötődik. Mondhatok bármit, de nem tudok és nem is akarok teljesen elaszakadni az önkormányzatoktól és az őket terhelő gondoktól. Ebben szeretnék és többedmagammal szeretnénk segíteni ezzel a próbálkozással is. Mindig a mából indulunk a holnap felé, de csak holnap tudunk visszatekinteni a mára. A napok, az évek pedig csak múlnak és múlnak, az élet rövidülésével a tapasztalatok pedig sokasodnak. Az elmúlt több mint 30 esztendőben bejárt út tapasztalatai remélem segítségül lehetnek másoknak is. Ezekkel a gondolatokkal kívánom mindenkinek, hogy az egésszség az egyik a szerencse pedig mindig a másik kezüket szórítsa és így együtt járják minden nap a világot. Tisztelettel Juhos Ferenc