A beszélgetések , beszélgető estek, találkozások vagy akárhogy is nevezzük úgy látom összehozzák az embereket. Tömeget talán még nem lehet megmozgatni, de sok embert össze lehet hozni. Alex Finn amikor azt mondta:

,,Az én időmben – kezdi -, az emberek nemigen tudtak mást csinálni, mint beszélgetni. (…) Nem volt mozi és nem voltak autók. Tehát beszélgettünk. ,, Most van mozi, autó meg minden más csak a beszélgetés hiánycikk.

Beszélgetéseinket október 11-én indítottuk útnak , mégpedig Bukovszky László a Szlovák Kormány kisebbségi kormánybiztosának – A két mártír Mindszenty József bíboros és Főtisztelendő Restály Mihály esperesplébános kapcsolatának – megbeszélésével.


Kozma Imre atyával – Az önzetlen segélynyújtás szerepe a mai társadalomban – november 8-án beszélgettünk.


Vujity Tvrtkóval december 13 –án beszélgettünk immáron sokadik alkalommal.


A 2020-as beszélgetéseinket január 9-én Hajdú B. Istvánnal és Németh Krisztiánnal Folytattuk.


E hét végén az az február 7-én Sváby Andrást kérdezzük és Február 22-én Jakupcsek Gabriella lesz a vendégünk.
Közben február 20-án egy rendhagyó vacsora estre invitájuk Önöket ahol a mulatásról Mezei Ernő és Bangó Margit gondoskodik.
Akit érdekel Vujity Tvrtko, akkor találkozhatnak vele február 15-én este 18.00 órától Galántán az Esterházy–kastélyban.
Március 6-án este 18.00 órától Herdics György Apát urat látjuk vendégül.
Június 12-én Csókay András idegsebész professzort kérdezzük.
Farkas Bertalannal az első magyar űrhajóssal, űrkutatóval, vadászpilótával az időpontot még egyeztetjük.

Az élet és a társadalom minden szegmenséből próbálunk választani beszélgető társakat. Nem is olyan könnyű dologra vállakoztunk, de azt mindannyian tudjuk, hogy az emberi kapcsolatoknak rendkívül fontos szerepe van az életünkben, és még talán a sikerben is. Keressük a lehetőségeket és ahogy Milton Berle is megfogalmazta : ,,Ha a lehetőség nem kopogtat be hozzád, csinálj magadnak egy ajtót.” Azok akikkel az első megbeszélések folynak a találkozásról még a neveket nem említem,mert még nincs kész az ajtó. Igyekezni fogunk azon, hogy vendégink a mondanivalójukat, sikereiket, kudarcaikat osztják meg velünk is.
Amennyiben újabb és konkrét információk birtokába kerülünk a beszélgető estekkel kapcsolatban biztosan tudatjuk.
A meghívókat az eseményekre általában két – három héttel az esemény előtt tesszük közzé a FB és web oldalainkon.
A beszélgető estjeinkre mindenkit nagy szeretettel várunk!
A végére hadd hozzam segítségül Teréz anya gondolatát:
“Úgy érezzük, hogy amit teszünk, csak egy csepp a tengerben. Anélkül a csepp nélkül azonban sekélyebb volna a tenger.”

JF

Előző cikkFebruári programjaink
Következő cikkBeszélgető estek egész sora Nádszegen
Juhos Ferenc
Tisztelt olvasók! Nagyon jól tudom, és ide Pintér Béla gondolatát hívom segítségül: „..hogy könnyű azon az úton járni, amin más is járt. Könnyű mosolyogni, ha visszanevetnek rád. Könnyű letenni a lantot csendesen. Indulj el, vállald a kihívásokat, fogadj el mindent, ne csak a könnyű dolgokat. Indulj el, s az éjszakák után, fényes nappal virrad rád. Indulj el, ne mondd, hogy messze még a cél, hogy eltűnt végleg szíved mélyéről a remény.” Ezzel a Pintér Béla gondolattal indulunk el. Az embernek hiába van több évtizedes tapasztalata az önkormányzás terén, minden nap új és új dolgok , lehetőségek várnak ránk. Nagyon régen volt már az 1989 –es esztendő, a változások esztendeje. Az elmúlt majd 30 esztendendő sok mindent adott, sok mindenre megtanított. Ebből 26 esztendő a változás után és 3 év a változás előtt önkormányzati szerepkörben. Három év ,,sima,, képviselőség, négy év képviselőként polgármesterhelyettes és utána 22 év polgármesterkedés. Közben tapasztalatokra tettem szert a szociális és egészségügyi ellátás terén. Rengeteg rászoruló emberrel találkoztam és sok esetben ott voltam a halállál küzdő beteg ágyánál. Nagyon szép 30 év , mertsokkal több volt benne a napsütés mint a borús nap. Egyszer minden véget ér csak nem mindegy milyen emlékek maradnak. Maradnak a szép emlékek és marad minden pillanat amelynek maradni kell. Maradnak a szemünk előtt fel –fel bukkanó néha megrázó képek. Nem bánkódom, hogy vége lett, örülök, hogy megtörtént. Azért, hogy a számok ne tévesszenek meg senkit, az elmúlt több mint két év a Galánta-i járásási hivatalhoz kötődik. Mondhatok bármit, de nem tudok és nem is akarok teljesen elaszakadni az önkormányzatoktól és az őket terhelő gondoktól. Ebben szeretnék és többedmagammal szeretnénk segíteni ezzel a próbálkozással is. Mindig a mából indulunk a holnap felé, de csak holnap tudunk visszatekinteni a mára. A napok, az évek pedig csak múlnak és múlnak, az élet rövidülésével a tapasztalatok pedig sokasodnak. Az elmúlt több mint 30 esztendőben bejárt út tapasztalatai remélem segítségül lehetnek másoknak is. Ezekkel a gondolatokkal kívánom mindenkinek, hogy az egésszség az egyik a szerencse pedig mindig a másik kezüket szórítsa és így együtt járják minden nap a világot. Tisztelettel Juhos Ferenc