A DAC szerdán fölényes győzelmet aratott a TJ Veľké Lovce vendégeként a Slovnaft Cup második fordulójában. Edzői értékelések:

Veľké Lovce-DAC – Németh: Sok önbizalmat adhat nekünk a győzelem, bár ezt egyáltalán nem kell túlértékelni

Forrás: dac1904.sk

 

Németh Antal (DAC): „Egy nagyon szimpatikus csapat otthonába látogattunk el a kupamérkőzésre, amely egész jól tartotta magát, de ezen a meccsen azért kijött a két csapat közötti minőségbeli különbség. Sok önbizalmat adhat nekünk a győzelem, bár ezt egyáltalán nem kell túlértékelni, sem a hatgólos sikert. A földön kell maradni, de remélem, hogy néhány játékos, aki az elmúlt időszakban esetleg önbizalomhiánnyal küzdött, egy kicsivel bátrabban veti majd játékba magát a hétvégén. Ma mindenki jól teljesített, mindenki megpróbálta magából kihozni a maximumot, ez kinek jobban, kinek kevésbé jól sikerült. Remélem, hogy a hétvégi bajnokiig sokkal pozitívabb lesz a hangulat, de még egyszer mondom, nem kell túlértékelni ezt a győzelmet. Viszont néhány jó mozdulat, jó megoldás segíti a csapatot abban, nagyobb önbizalommal tudjunk a pályára lépni vasárnap.”

Roman Sloboda (Veľké Lovce): „A favorit megérdemelt győzelmet aratott. A dunaszerdahelyiek a játék minden elemében jobbak voltak. Számunkra ünnep volt, hogy egy ilyen csapatot láthattunk vendégül. Nagyon örülünk annak, hogy egy élvonalbeli gárda jó reklámot csinált nekünk, és láthatóvá tett minket. Vasárnap már Gútával játszunk bajnoki mérkőzést, és otthon természetesen győzelemre hajtunk majd.”

A mérkőzés:

Slovnaft Cup: TJ Veľké Lovce – FC DAC 1904 0:6 (Online)

(dac1904.sk)

Előző cikkA körzeti gyermekorvos élete nem fenékig tejföl
Következő cikkHétvégén megint lesz időpont nélküli oltás a dunaszerdahelyi Tescóban
Juhos Ferenc
Tisztelt olvasók! Nagyon jól tudom, és ide Pintér Béla gondolatát hívom segítségül: „..hogy könnyű azon az úton járni, amin más is járt. Könnyű mosolyogni, ha visszanevetnek rád. Könnyű letenni a lantot csendesen. Indulj el, vállald a kihívásokat, fogadj el mindent, ne csak a könnyű dolgokat. Indulj el, s az éjszakák után, fényes nappal virrad rád. Indulj el, ne mondd, hogy messze még a cél, hogy eltűnt végleg szíved mélyéről a remény.” Ezzel a Pintér Béla gondolattal indulunk el. Az embernek hiába van több évtizedes tapasztalata az önkormányzás terén, minden nap új és új dolgok , lehetőségek várnak ránk. Nagyon régen volt már az 1989 –es esztendő, a változások esztendeje. Az elmúlt majd 30 esztendendő sok mindent adott, sok mindenre megtanított. Ebből 26 esztendő a változás után és 3 év a változás előtt önkormányzati szerepkörben. Három év ,,sima,, képviselőség, négy év képviselőként polgármesterhelyettes és utána 22 év polgármesterkedés. Közben tapasztalatokra tettem szert a szociális és egészségügyi ellátás terén. Rengeteg rászoruló emberrel találkoztam és sok esetben ott voltam a halállál küzdő beteg ágyánál. Nagyon szép 30 év , mertsokkal több volt benne a napsütés mint a borús nap. Egyszer minden véget ér csak nem mindegy milyen emlékek maradnak. Maradnak a szép emlékek és marad minden pillanat amelynek maradni kell. Maradnak a szemünk előtt fel –fel bukkanó néha megrázó képek. Nem bánkódom, hogy vége lett, örülök, hogy megtörtént. Azért, hogy a számok ne tévesszenek meg senkit, az elmúlt több mint két év a Galánta-i járásási hivatalhoz kötődik. Mondhatok bármit, de nem tudok és nem is akarok teljesen elaszakadni az önkormányzatoktól és az őket terhelő gondoktól. Ebben szeretnék és többedmagammal szeretnénk segíteni ezzel a próbálkozással is. Mindig a mából indulunk a holnap felé, de csak holnap tudunk visszatekinteni a mára. A napok, az évek pedig csak múlnak és múlnak, az élet rövidülésével a tapasztalatok pedig sokasodnak. Az elmúlt több mint 30 esztendőben bejárt út tapasztalatai remélem segítségül lehetnek másoknak is. Ezekkel a gondolatokkal kívánom mindenkinek, hogy az egésszség az egyik a szerencse pedig mindig a másik kezüket szórítsa és így együtt járják minden nap a világot. Tisztelettel Juhos Ferenc