2021. AUGUSZTUS 19. – 09:55 | RÉGIÓ

Országszerte többfelé oltanak majd az elkövetkező napokban az egyadagos Janssen (Johnson & Johnson) vakcinával időpont nélkül.

Hétvégén megint lesz időpont nélküli oltás a dunaszerdahelyi Tescóban

Fotó: Cséfalvay Á. András – illusztráció

Az egészségügyi minisztérium felhívja a figyelmet, hogy ha valaki találkozni szeretne a pápával a szeptemberi, szlovákiai látogatása során, akkor legkésőbb vasárnap be kell oltatnia magát. Éppen ezért az elkövetkező napokban több városban is lehetőséget biztosítanak, hogy a lakosok előzetes regisztráció nélkül felvegyék a Johnson & Johnson egyadagos vakcináját.

A tárca közleménye szerint az előzetes regisztráció nélküli, egyadagos vakcinával történő oltásra pénteken (augusztus 20.) Zsolnán, Nagymihályon, Spišská Nová Ves-en, Besztercebányán és Pozsonyban nyílik lehetőség. Hétvégén további oltópontok is fogadják a nem regisztrált érdeklődőket.

Ezúttal is oltanak a dunaszerdahelyi Tesco épületében szombaton 10 és 17 óra között. Pénteken 8 és 15 óra között Pozsonyban (Poliklinika Mynská Dolina) is felvehető az oltás.

Az egyadagos vakcina 18 éves kortól igényelhető. Az oltakozóktól az egészségbiztosítási kártyájukat és a személyi igazolványukat fogják kérni.

(parameter)

Előző cikkVeľké Lovce-DAC – Németh: Sok önbizalmat adhat nekünk a győzelem, bár ezt egyáltalán nem kell túlértékelni
Következő cikkBL-selejtező: Hiába játszott emberelőnyben, kikapott a Ferencváros
Juhos Ferenc
Tisztelt olvasók! Nagyon jól tudom, és ide Pintér Béla gondolatát hívom segítségül: „..hogy könnyű azon az úton járni, amin más is járt. Könnyű mosolyogni, ha visszanevetnek rád. Könnyű letenni a lantot csendesen. Indulj el, vállald a kihívásokat, fogadj el mindent, ne csak a könnyű dolgokat. Indulj el, s az éjszakák után, fényes nappal virrad rád. Indulj el, ne mondd, hogy messze még a cél, hogy eltűnt végleg szíved mélyéről a remény.” Ezzel a Pintér Béla gondolattal indulunk el. Az embernek hiába van több évtizedes tapasztalata az önkormányzás terén, minden nap új és új dolgok , lehetőségek várnak ránk. Nagyon régen volt már az 1989 –es esztendő, a változások esztendeje. Az elmúlt majd 30 esztendendő sok mindent adott, sok mindenre megtanított. Ebből 26 esztendő a változás után és 3 év a változás előtt önkormányzati szerepkörben. Három év ,,sima,, képviselőség, négy év képviselőként polgármesterhelyettes és utána 22 év polgármesterkedés. Közben tapasztalatokra tettem szert a szociális és egészségügyi ellátás terén. Rengeteg rászoruló emberrel találkoztam és sok esetben ott voltam a halállál küzdő beteg ágyánál. Nagyon szép 30 év , mertsokkal több volt benne a napsütés mint a borús nap. Egyszer minden véget ér csak nem mindegy milyen emlékek maradnak. Maradnak a szép emlékek és marad minden pillanat amelynek maradni kell. Maradnak a szemünk előtt fel –fel bukkanó néha megrázó képek. Nem bánkódom, hogy vége lett, örülök, hogy megtörtént. Azért, hogy a számok ne tévesszenek meg senkit, az elmúlt több mint két év a Galánta-i járásási hivatalhoz kötődik. Mondhatok bármit, de nem tudok és nem is akarok teljesen elaszakadni az önkormányzatoktól és az őket terhelő gondoktól. Ebben szeretnék és többedmagammal szeretnénk segíteni ezzel a próbálkozással is. Mindig a mából indulunk a holnap felé, de csak holnap tudunk visszatekinteni a mára. A napok, az évek pedig csak múlnak és múlnak, az élet rövidülésével a tapasztalatok pedig sokasodnak. Az elmúlt több mint 30 esztendőben bejárt út tapasztalatai remélem segítségül lehetnek másoknak is. Ezekkel a gondolatokkal kívánom mindenkinek, hogy az egésszség az egyik a szerencse pedig mindig a másik kezüket szórítsa és így együtt járják minden nap a világot. Tisztelettel Juhos Ferenc