Szeptember 25-én szombaton 9 órakor Pécsett, a Pécsi VSK pályán tartotta az Országos Veterán Labdarúgó Sport Egyesület a „Kárpát-medencei veteránok találkozója és családi nap” elnevezésű rendezvényét.
A tornán részt vett a határon túli magyar lakta területek képviseletében a horvátországi Eszék, a szlovén Lendva és a szlovákiai Nádszeg csapata is.
Az eseményt a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor alapkezelő támogatásával szervezi az OVLSE.
Az OVLSE Elnök köszöntője.
Kedves Barátaim!
Nagy örömmel köszöntöm a Kárpát-medencei veterán labdarúgókat, unokákat, családtagokat ezen a jeles napon.
Pécs városa ad lehetőséget arra, hogy a labdarúgást szerető és szenvedélyesen űző, Magyarországon, és a határon túli magyar lakta területeken élő „öregfiúk” találkozzanak és megmérkőzzenek egymással.
Nem egyszerűen futball mérkőzésekről van szó, annál jóval többről.
Tudjuk, hogy a futball a világ legnépszerűbb sportága, minden korosztály által űzhető.
Íme a bizonyíték: a nagypapák is játszhatják…….És játsszák is. Nagy örömmel szenvedélyesen, példát mutatva a labdarúgás iránti szeretetből az unokáknak.
Tehát a labdarúgás nem csak a világ, hanem a családok sportja is.
Ha az „öreg” játszik, én is vele megyek-gondolhatja az unoka.
Jönnek is, itt vannak az unokák, kipróbálhatják a futball különböző elemeit, versenghetnek és a közös élményektől felvillanyozódva szeretik meg és űzik majd e csodálatos játékot, amit:
„Egy életen át kell játszani”!
A futball össze is köt. Amit bizonyos nagyhatalmak egykoron szétszaggattak, a futball összeköti.
Itt vannak barátaink Eszékről, Lendváról, Nádszegről. Ők is magyarok, csak máshol húzták meg akkor azt a bizonyos vonalat. De velünk vannak, örülünk egymásnak és élvezzük a labdarúgás nyújtotta élményeket.
Hiszen tudjuk: „Egy vérből valók vagyunk”!
Pattogjon hát a labda, szövődjenek tovább a barátságok, meséljünk, töltődjünk fel élményekkel.
Köszönjük a Miniszterelnökségnek, a Bethlen Gábor Alapkezelőnek, hogy támogatásukkal lehetővé tetté ennek nagyszerű rendezvénynek a létrejöttét.
Őze Tibor
Országos Veterán Labdarúgó Sport
Egyesület Elnöke
Előző cikkI.Református Gyülekezeti Napok – Csicsó 2021. október 22.
Következő cikkA derékba tört fák között- könyvbemutató Nádszeg
Juhos Ferenc
Tisztelt olvasók! Nagyon jól tudom, és ide Pintér Béla gondolatát hívom segítségül: „..hogy könnyű azon az úton járni, amin más is járt. Könnyű mosolyogni, ha visszanevetnek rád. Könnyű letenni a lantot csendesen. Indulj el, vállald a kihívásokat, fogadj el mindent, ne csak a könnyű dolgokat. Indulj el, s az éjszakák után, fényes nappal virrad rád. Indulj el, ne mondd, hogy messze még a cél, hogy eltűnt végleg szíved mélyéről a remény.” Ezzel a Pintér Béla gondolattal indulunk el. Az embernek hiába van több évtizedes tapasztalata az önkormányzás terén, minden nap új és új dolgok , lehetőségek várnak ránk. Nagyon régen volt már az 1989 –es esztendő, a változások esztendeje. Az elmúlt majd 30 esztendendő sok mindent adott, sok mindenre megtanított. Ebből 26 esztendő a változás után és 3 év a változás előtt önkormányzati szerepkörben. Három év ,,sima,, képviselőség, négy év képviselőként polgármesterhelyettes és utána 22 év polgármesterkedés. Közben tapasztalatokra tettem szert a szociális és egészségügyi ellátás terén. Rengeteg rászoruló emberrel találkoztam és sok esetben ott voltam a halállál küzdő beteg ágyánál. Nagyon szép 30 év , mertsokkal több volt benne a napsütés mint a borús nap. Egyszer minden véget ér csak nem mindegy milyen emlékek maradnak. Maradnak a szép emlékek és marad minden pillanat amelynek maradni kell. Maradnak a szemünk előtt fel –fel bukkanó néha megrázó képek. Nem bánkódom, hogy vége lett, örülök, hogy megtörtént. Azért, hogy a számok ne tévesszenek meg senkit, az elmúlt több mint két év a Galánta-i járásási hivatalhoz kötődik. Mondhatok bármit, de nem tudok és nem is akarok teljesen elaszakadni az önkormányzatoktól és az őket terhelő gondoktól. Ebben szeretnék és többedmagammal szeretnénk segíteni ezzel a próbálkozással is. Mindig a mából indulunk a holnap felé, de csak holnap tudunk visszatekinteni a mára. A napok, az évek pedig csak múlnak és múlnak, az élet rövidülésével a tapasztalatok pedig sokasodnak. Az elmúlt több mint 30 esztendőben bejárt út tapasztalatai remélem segítségül lehetnek másoknak is. Ezekkel a gondolatokkal kívánom mindenkinek, hogy az egésszség az egyik a szerencse pedig mindig a másik kezüket szórítsa és így együtt járják minden nap a világot. Tisztelettel Juhos Ferenc