Tisztelt látogató, kedves olvasó!

0
750

Tisztelettel köszöntöm a honlapunkon!

Megtiszteléssel tölt el, ha az emberek figyelik a történéseket, és a helyi események érdeklődő megfigyelői.

Külön örömmel tölt el , ha érdeklődnek településeik iránt, érdeklődnek, hogy mi is történik és mi is fog történni. Tudjuk, hogy az adott helyi közösség függetlenül működik, és saját ügyeiben önálló döntést hozhat.

Rengeteg pozitívummal találkoztam az önkormányzatnál eltöltött idő alatt. A sok-sok pozitívum mellett talán van egy olyan pont, mely némileg hiányérzettel tölt el, ez pedig a közösség ereje, az összefogás. Az összefogás, melyet elvileg mindenki fontosnak tart, de sok esetben ez mára leginkább a szavak szintjére korlátozódik.

Az önkormányzatok községeket, városokat igazgatnak, irányítanak. Szlovákiában kishíján 3000-et.

Kívülről szemlélve minden község, város egy a több ezer közül,

de azért az ottlakóknak mást jelent. Mást jelent, mert legyen bármilyen is a világ az ember mindig büszke saját falujára, városára.  Jelenti a  mi falunkat , városunkat. Jelenti a szép környezetet, az élő hagyományokat és jelenti azt, hogy még valahol létezik emberség.

Ami fontos , hogy tudjuk, mit jelent az értünk-egymásért, és ahol az utcán köszönünk egymásnak. Tudjunk egymás gondjáról-bajáról, segítjük egymást.

Valahol ezért kell dolgozni, hiszen vagy 30 évvel ezelőtt erről regélt mindenki, és most meg majdnem a feledés pora lepi be. Azért kell dolgozni, hogy maradjon ilyen és mi is maradjunk ilyenek. És valahol minden önkormányzat igyekezzen bebiztosítani, hogy községe, városa az emberek számára legyen  a nyugalom szigete.

Honlapunkkal segíteni szeretnénk még jobban megismertetni az önkormányzatoknak a társadalomban elfoglalt helyét.

 

A csapat a tisztelt olvasók türelmét kéri a honlap állandó feltöltése végett.

Hasznos böngészést és időtöltést kívánunk mindenkinek !

 

JUDr. JuhosFerenc

 

 

Előző cikkAktuális felhívások az egyes területek szerint – Aktuálne výzvy podľa oblastí
Következő cikkVálasztások -2018 november 10.
Juhos Ferenc
Tisztelt olvasók! Nagyon jól tudom, és ide Pintér Béla gondolatát hívom segítségül: „..hogy könnyű azon az úton járni, amin más is járt. Könnyű mosolyogni, ha visszanevetnek rád. Könnyű letenni a lantot csendesen. Indulj el, vállald a kihívásokat, fogadj el mindent, ne csak a könnyű dolgokat. Indulj el, s az éjszakák után, fényes nappal virrad rád. Indulj el, ne mondd, hogy messze még a cél, hogy eltűnt végleg szíved mélyéről a remény.” Ezzel a Pintér Béla gondolattal indulunk el. Az embernek hiába van több évtizedes tapasztalata az önkormányzás terén, minden nap új és új dolgok , lehetőségek várnak ránk. Nagyon régen volt már az 1989 –es esztendő, a változások esztendeje. Az elmúlt majd 30 esztendendő sok mindent adott, sok mindenre megtanított. Ebből 26 esztendő a változás után és 3 év a változás előtt önkormányzati szerepkörben. Három év ,,sima,, képviselőség, négy év képviselőként polgármesterhelyettes és utána 22 év polgármesterkedés. Közben tapasztalatokra tettem szert a szociális és egészségügyi ellátás terén. Rengeteg rászoruló emberrel találkoztam és sok esetben ott voltam a halállál küzdő beteg ágyánál. Nagyon szép 30 év , mertsokkal több volt benne a napsütés mint a borús nap. Egyszer minden véget ér csak nem mindegy milyen emlékek maradnak. Maradnak a szép emlékek és marad minden pillanat amelynek maradni kell. Maradnak a szemünk előtt fel –fel bukkanó néha megrázó képek. Nem bánkódom, hogy vége lett, örülök, hogy megtörtént. Azért, hogy a számok ne tévesszenek meg senkit, az elmúlt több mint két év a Galánta-i járásási hivatalhoz kötődik. Mondhatok bármit, de nem tudok és nem is akarok teljesen elaszakadni az önkormányzatoktól és az őket terhelő gondoktól. Ebben szeretnék és többedmagammal szeretnénk segíteni ezzel a próbálkozással is. Mindig a mából indulunk a holnap felé, de csak holnap tudunk visszatekinteni a mára. A napok, az évek pedig csak múlnak és múlnak, az élet rövidülésével a tapasztalatok pedig sokasodnak. Az elmúlt több mint 30 esztendőben bejárt út tapasztalatai remélem segítségül lehetnek másoknak is. Ezekkel a gondolatokkal kívánom mindenkinek, hogy az egésszség az egyik a szerencse pedig mindig a másik kezüket szórítsa és így együtt járják minden nap a világot. Tisztelettel Juhos Ferenc